https://www.sagofenisadora.se/wp-content/uploads/Snövit.jpg

Dagboken

Tack Fc på Österportskolan i Malmö

torsdag 30 januari, 2014

Idag har jag besökt Förskoleklass C på Österportskolan och frågat lite kring Snövits tema: att vara söt, vem bestämmer det. Barnen hade många intressanta tankar kring detta. De flesta tyckte det är en själv som bestämmer om en är söt. De tyckte inte heller att det var så viktigt. En pojke tyckte att hans lillebror var söt, för att han var lik honom.

Jag har tittat på en youtube video med en intervju med en känd patriark. Och jag använde mig av det av liknade kroppsspråk och uttryck för att föra fram mitt budskap. De höll helt med om att kungen bestämmer allting. Ingen ifrågasatte detta.

Jag frågade också om hur kungen träffade den nya drottningen. Hon som kunde trolla och hade den magiska spegeln. Det kom förslag på att han tog kontakt med ett annat slott. Att han gick in i skogen. En flicka tyckte att han skulle flytta till ett nytt slott där den nya drottning bodde.

Jag frågade barnen om vilka som bodde i stugan dit snövit kom efter det att den nya drottningen hade jagat ut henne i skogen. Förslag: rövare som egentligen var pirater, deras båt hade gått sönder och därför hade de flyttat in till i stugan istället. Och det var både tjejer och killar som var rövare/pirater. Jag frågade om det skulle finnas rövarbarn men det tyckte de inte. Alla skulle vara vuxna. Och det kunde finnas andra drakar och ev. någon tomte.

Fortsättning följer…